Sunday, December 11, 2011

RM1,000,000 money drop.

Assalamualaikum abang kacak kakak comel.


Tadi aku tengok satu rancangan realiti televisyen. Nama rancangan tu RM 1,000,000 money drop. 


Daripada rancangan tu, aku baru tau yang Robert Kuok adalah orang yang paling kaya kat Malaysia. Aku ingat Ananda Krishnan. Oh, kalau aku masuk tadi mesti banyak duit aku dah drop. Dangg!


Bagus rancangan ni. Banyak menguji pengetahuan am kita. Aku rasa nak masuk ah. Tapi camane nak masuk eh? Kalau main online tak dapat sejuta. Dapat iPod jeww. Gahhh






Game tu lebih kurang macam Who Wants To Be A Millionaire la. Cuma ada la beza sket. Oh, btw, aku baru je menang main game ni. Padahal daripada kecik main. Ni antara game yang penah aku main other than SkiFree. Hikhiks.


Ni aku nak bagi tips kalau ada antara korang yang nak masuk.


  • Relaks 
       Sebenarnya kan, apa² pun yang kita nak buat, kita kena relaks. Relaks bukan     
       bermaksud tak buat apa². Relaks di sini bermaksud bertenang. Jangan gelabah.

  • Jangan tamak.
        Walaupun kita yakin gila tentang jawapan yang kita pilih, jangan tamak. Jangan 
        jadi    macam peserta India tadi. Kan dah teros drop sejuta tu. Cuba kalau dia divide duit tu. Takde la hilang semua sekali gus. Anyonoyo. 

Bagi tips segala macam lah aku penah masuk. Fine la. Ni just pendapat aku kot. Hangpa jangan dok buat terok kat aku. -.-'

Oh tak lupa juga, tahniah kat peserta yang menang RM100,000 tadi. Cayyalah. Korang memang banyak pengetahuan. Daebak!

Lelaki yang tenang memang disukai. Eh tak maksud aku lelaki yang tenang akan dapat membuat keputusan yang bijak. Lantas dapat memberi jawapan yang betul. Yeah. Tu maksud aku sebenarnya.


p/s: I want to beat Robert Kuok. Pray for me.



Bui-bui.





5 comments:

cha zainol said...

jom kita masuk dua org. ader bran?

Maicher said...

ayuh!

NZ Diaz said...

money drop? apsal nama macam pelik. haha

betul tu, jangan tamak! :D

.::: Princess MOMOY :::. said...

oh mcm best jer
tapi entah sampai stage mana kalau momoy masuk
huhu...

Nurul Iman Rosman said...

akak tengok yang semalam,
kesian pulak laki bini tu.

balik bawak tangan kosong je.