Sunday, December 25, 2011

Photogenic.

Kepada yang taktau. Yang dah tau duduk diam².


Korang tau tak apa maksud photogenic? Bcos I have a conversation where people seems don't grasp what photogenic is.


Saying "You're photogenic" to someone is another way to say that "You're actually ugly" to her/him.


A subject (generally a person) is photogenic if appearing aesthetically, or physically attractive or appealing in a photograph. - Wikipedia.

Contoh orang yang tak photogenic adalah Bront Palare. Bagi aku, dia taklah comel mana. Tapi tuh bila aku tengok dalam gambar.

Pastuh ada satu hari tu, aku jumpa dia dalam LRT. Furhhh, hes sooooooo charming people. Jadi kat sini, kita boleh classify kan Bront Palare as not photogenic. Sebab dalam gambar tak gorgeous as in real life.

Aku rasa Josh ni dualgenic. Sebab dalam gambar pon comel, in real life(macam aku penah jumpa) pon comel. Ok merapu, mana ada perkataan dualgenic. -.-'

Jadi, bila ada orang cakap kat korang, "Eh you ni photogenic la". Please, it's not a compliment. It's just an alternative way to say "How could you look this pretty/handsome when in real life you look like a half-done-bridge? Cruel.


You shoul read this too.


p/s: Korang jenis yang photogenic atau tidak? :p

Bui-bui.

8 comments:

iKhRam said...

mai

kesian saya
dah la real pun tak ensem
tgok kat gambar .. lagi tak ensem..

kui kui kui..

Huda Diaz said...

hahaha
lepas ni sapa cakap aku photogenic memang tak akan jumpa kamera lagi. :P

akima_abdullah said...

bhahahah mai.

aku pun tak sggup tgk kamera lagi kalo org kta aku photogenik. :D

Nice entry.

akima_abdullah said...

bhahahah mai.

aku pun tak sggup tgk kamera lagi kalo org kta aku photogenik. :D

Nice entry.

cha zainol said...

woi, aku x photogenic aku dualgenic :) hahaha.

Huda Diaz said...

beberapa malam yang lepas, aku terfikir pasal ni. dan hari ni aku buka wikipedia, aku dapat ayat ni
"The state of being photogenic may or may not necessarily be related to one's physical attractiveness in real life."

so saying someone a photogenic DOES NOT ALWAYS mean that someone is ugly. hahaha

Maicher said...

zaid. thanks dude. gonna do something about this.

Anonymous said...

hahaha...betul la maicher!
suka suka suka.

bui-bui