Friday, December 30, 2011

It's no longer a choice. It's an option.

Everything is transitory, changes over time. 


Facebook: Dulu penah bertakhta di hati. Hari-hari rasa nak bukak. Kalau tak bukak sehari rasa tak keruan. Pastuh boleh plak hadap benda tu je sampai 2-3 jam. zzz. Jelas menunjukkan sikap yang negatif.


Sekarang, kalau bukak pon mesti kejap je. Scroll laju², like yang mana patot, pastuh close tab. Kalau ada semakkan wall orang pon, sebab nak wish befday. 


Ada antara kawan aku dah delete pon account dorang. Lagi la menambahkan sebab untuk aku tak bukak. Sebab takde kawan. Friend list memang ramai. Tapi entah sape² ntah. Aku pun pelik macam mana aku boleh approve strangers. Ada sorang tuh nama dia Sehiris Kek Lapis. Furh, kek lapis ada fesbuk! 


Tapi still, aku bukak jugak. Untuk tengok update apa² tentang kampus. Haha.


Twitter: Juara di hati buat masa sekarang merangkap first tab yang akan dibukak setiap kali online. Aku rasa twitter lebih simple dan tidak menyerabutkan.


Walaupun follower aku di twitter tak banyak macam kat facebook, tapi aku rasa contented. Sebab follower yang tak sampai seratus tulah yang betul² in contact dengan aku.


Plus, bestfriends pun banyak kat sana. Hari² sembang kencang. Yeah, girls talk. Kalau korang baca tweet aku korang takkan faham. Aku dan kawan² je yang paham. 


Siapa yang takde twitter takkan tau isu Apit jugak. Apit hotstuff. Ahaxxx. Stupid alien language that attracts thousands of followers. Gila hebat Apit.


Motif entry ni ape? Oh motifnya, nothing lasts forever. Kthanksbai





Bui-bui.



6 comments:

miss epal said...

tahu takpe. aku dah banyak dah remove strangers ;D
menyemak kan aje !

Huda Diaz said...

Apit? siapa Apit? aku guna twitter tapi Twitter bagi aku sama je dengan Facebook. tak ada kepuasan.

Maicher said...

kau tak kenal apit? serious ah. dia trending 2-3 hari kot. HAHA

cha zainol said...

aku serrr sikit. twitter pon tader --'

Faiqah Umaira said...

got tumblr? gimme ur tumblr link and gonna be your follower :)

Maicher said...

faiqah umaira is really a big fan of mine. hoho :p