Thursday, December 29, 2011

Foundation wrap up.


Omengg, tak sampai seminggu lagi cuti akan berakhir. Sungguh, diri ini masih belum bersedia. Cheit, sampai bila pun kau tak bersedia Mai. T_T

InsyaAllah kalau takde aral melintang, this upcoming 4th Jan will be my first day as a degree student. Wahlah, dah setaun stengah berlalu. Hmm, time sure flies~



Korang tau, masa aku mula² daftar dulu(28 Jun 2010), aku tak sangka classmate aku akan terdiri daripada pelbagai kaum. Bukan setakat melayu, cina, india, tapi iban, bajau, dusun, murut dan ada beberapa lagi.

Serious, aku tak penah sangka akan dikelilingi oleh kaum etnik dari negeri Borneo ni.


Dalam kelas time pensyarah takde korang ber-camwore? Oh biasalah, tak matang.


 Yang ni lagi best, posing. Yang baju hijau tu ibanese. And yes, she's prettay!

Antara benda yang best bila kita berbeza adalah kita dapat tau macam mana lifestyle kaum tu. Budaya, bahasa, makanan dan banyak lagi. Patotlah orang kata, sometimes it's good to have differences. 

 Ni masa sem 2. Kat Kampong Lonek buat kerja kursus.

Aku ingat dapat A la untuk subjek minor sem 2 ni. Tapi tak. :| Whyyy cik Rahim? Penat kot buat layang² bagai. Ok tipu, bukan aku buat.


 Ni masa sem 1. Hebat klasmate aku menari! :D

 Ya seperti biasa, dah nama pun gugurl. Pantang nampak kamera.



 Yang pegang belon tu masa kat Port Dickson. Rekreasi PJ.

 Semuanya dari Borneo.

 Aku tak sangka kelas aku boleh kalah time boria ni. Takpe, kita juara di hati kita. Tudia ayat memujuk hati! :p

 Oh yeah, dan ini gambar masa human graphic sempena Merdeka 2010. See, we do contribute our part to show our love towards Malaysia. Cheit, padahal kena paksa. T_T



Aku harap, persahabatan kita kekal sampai bila-bila. 5years and the half tu lama kot. Maybe akan ada orang yang kawen 1 kelas. Eh ehhh ehh. :p Oh tahniah buat Sis Cha yang baru bertunang. Yes, tunang dia satu kelas dengan dia. ;)


Tak impossible kalau Amon akan betul² wujud nanti. (budak kelas aku je paham ni)


Nak letak banyak lagi gambar sebenarnya. Tapi tulah, nanti panjang sangat plak. Baru foundation wrap up. Bukan degree. Hihihi.


Kepada Alence, Azie, Allan, Dauxy, Opie, Devaki, Kleynton, Alex, Ling, Lai, Joy, Nadia, Aizzaq, Stella, Richma, Ting, Vijaya, dan Zainur, jumpa 4hb nanti InsyaAllah(if God wills it)! (no offence, ikut list nama kot ni, takdenya pilih kasih)


Dan kepada Unni Anati, selamat belajar di tempat baru.


p/s: Hati² siapa yang naik belon nanti. Oh, belon di sini bermaksuk kapal terbang. Peace.


Bui-bui.



9 comments:

MZ said...

imbas kembali kenangan la ni kan?

miss epal said...

yeahh..time sure flies :)
dah makin dewasa kot kita .

ranatis di hearty said...

huhu... aku sedang dilupakan.. xpela...
kecewa n sedih giler kot...

Maicher said...

unni. no such thing la.

ranatis di hearty said...

gurau jela mai... hehe.. leps ni xleh nk gurau ngn mai dah.. juz leh contact kt fb je..
thanks for everything ye.. smoga Allah membalas segala kebaikan mu dengan rahmatNya.. (^_^)
peace yo!

Maicher said...

you did makes me nervous. insyaAllah kalau ada rezeki kita jumpa lagi.

:)

cha zainol said...

dan aku jeles --' sebab aku takan dapat rasa semua ni dah. enjoy ya babe.

Maicher said...

cha. selamat bekerja! :D

Huda Diaz said...

kadang-kadang aku terfikir keseronokan belajar kat asasi ni. tapi mood aku terus hilang bila aku fikir pasal bangun tidur awal pagi. cis