Tuesday, November 29, 2011

Square².

Hari ni aku nak buat tutorial tentang macam mana nak buat simbol square atau kuasa dua. Aku tau, macam geli kot guna perkataan tutorial. Bajet cam blogger otai gilewww. 


Dah ramai orang tanya. Ni salah satu daripadanya.


Langkah 1.
Tengok keyboard you all.

Langkah 2.
Cari Fn, Alt, K, I, L.

Langkah 3.
Tekan secara serentak.

Langkah 4.
Taraaa ²²²

Langkah 5.
Dah terhasil. Gembira tak sekarang?



Tak, ni bukan keyboard aku. 


Bui-bui.

11 comments:

Faiqah Umaira said...

memang nak tahu sangat tahu benda ni, thanks for sharing this tutorial :P kehkehkeh

Maicher said...

sarcastic much. haha. okay, my pleasure faiqah ^^

Nurul Iman Rosman said...

wahhh!

at last dpt gak tau care nye.
thanks! hehe ;)

Wanie said...

baru tau..haha..thanks eh :)

Maicher said...

most welcome. I'm honored.
:)

NZ Diaz said...

pergh! aku dah agak dah! aku dah agak aku tak tak berjaya T_T

Maicher said...

tipu la zaid. kau coding segala bagai sebelah mata je takkan simbol kau takleh buat. T.T

Miezah Ghani said...

dah cari lama nak buat bnde ni . heh , malangnya buat tetap tak jadi . acano nih ? +_+

Maicher said...

err. tak jadi? pelik ni.
okay skarang try camni.

1.tekan Fn dengan Alt serentak. tanpa lepas, tekan K -> I -> L

cha zainol said...

ceeee, macam aku nak ckp itu keyboard kau je.

Maicher said...

cha. mana nak tau kan. :p