Thursday, November 17, 2011

Anak soleh.


لسَّلَامُ-عَلَيْكُمْ-وَرَحْمَةُ-اللهِ-وَبَرَكَا-تُهُ|

Lately aku rasa facebook bermanfaat plak. Bermanfaat tu bukan dari segi ukhrawi je, tapi duniawi pon. Sebelum aku exam haritu, budak math seluruh IPG buat discussion kat group. Serious style!


So, aku nak share benda yang telah di post kat satu group ni. Sebab aku rasa penting. Serious.


Dari Kitab Tanhibul Ghafilin. (Peringatan Bagi Yang Lalai).
  1. Meninggalkan solat - Ular Qasar sedang menunngu.
  2. Melewat-lewatkan solat - Neraka Wail sedang menunggu
  3. Meringan-ringankan syariat - Mendapat pandangan MURKA Al-Jabbar
  4. Megumpat peribadi orang - GUNTING neraka sedang diasah
  5. Menyebarkan gossip fitnah - DURI-DURI menanti anda di taman neraka
  6. Tidak menjaga pergaulan - LIBASAN api neraka dijanjikan
  7. Tidak berakhlak dengan manusia - KEMURKAAN Allah bersama mu
  8. Menyakiti hati orang dengan lisan - MASUKLAH mana² pintu neraka
  9. Meringankan amanah - Angkatlah SEBERKAS kayu dari neraka
  10. Bersangka buruk - Amalan baik diambil orang


Untung parents ko dapat anak macam ko. Di mata hazel aku, ko hot stuff. So hot that I will never go near.

Pasal hot stuff ni nanti next time aku story. Tu pun kalau aku rasa nak story la.



Ni ada lagi. P/s kat bawah ni. Pon aku copy paste gak. 


;)

P/s:(◠‿◠) Perubahan tidak semetinya secara terus. Molek sedikit demi sedikit agar istiqamah yang berpanjangan. Bukan mudah. Tapi InsyaAllah dengan usaha+doa+


pengaharapan yang sebenar-benarnya.آمِيّنْ... آمِيّنْ.. آمِّيْنَ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ




Bui-bui.

7 comments:

NZ Diaz said...

mata hazel kau?

Hamba Allah said...

Assalam...sedak2... bagus2....

Far8 budak baik said...

kann? =)

nak bagi tahu..
baru je nak berblog semula..
haha..=)kecoh je ekk..hihi

Maicher said...

lama gila kau bercuti blogging. haha

merahitujambu said...

insyaALLAH

cha zainol said...

sesungguhnya istiqamah lah yang paling susah. sama sama kita berdoa :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

comeynya budak2 tu .

thx sbgai peringtan :)
selamat beramal ^^