Wednesday, November 30, 2011

Cool stuff.


Benda cool mesti di share. Takleh simpan sensorang. Kan?


1. Comment form yang lebih elegan.


Comment form ini dinamakan comment form intense debate. Comment form ini membolehkan pembaca (pengomen) untuk melakukan banyak perkara contohnya log in pakai Facebook, Twitter, Wordpress dan lain² lagi. Rujuk gambar di bawah.


Dan apa yang coolnya comment from ini adalah, tak perlu load window! Wahh.


Nak jadi cool? Gunalah comment form ini. Click kat sini untuk info yang lebih lanjut.


Zaid dah jadi pengguna comment form yang elegan ini. Nampaknya dia gembira dengannya.






2. ShoutMix yang gempak gemilang.


Sebab mengapa korang kena tukar ke shoutmix yang baru.

  • lebih cantik dan menarik
  • lebih teratur
  • boleh sign in guna Twitter, Facebook atau email. dan kalau yang malas nak sign in, boleh je tinggalkan mesej as guest
  • ada avatar comel!

Yang kiri tu yang lama. Yang kanan tu yang baru.


See, nampak tak betapa coolnya ShoutMix yang baru iaitu yang bewarna hijau tuh? Dah la warna hijau. Tenang je bila tengok. Hikhiks.

Berminat? Terjah kat sini laju²!

Macam biasa, Zaid juga dah mencuba ShouMix yang baru ni. Disebabkan itu, dia berasa sangat cool sekarang.

Mesti korang condemn aku sebab promote kat korang tapi aku sendiri tak buat. Wait, aku bukan anti inovasi. Nanti kalau rajin aku buat. :p

p/s: Kat blog Zaid ada macam² benda berfaedah. Tak caye korang terjahh la.

Bui-bui.



7 comments:

NZ Diaz said...

ayat aku juga yang kau guna?

hahaha tunggu Mai, tunggu. aku cari idea.

haha

Maicher said...

yes. berjaya!

>:D

cha zainol said...

laju jer kan kau bab bab cool mengecool ni. aku pon excited carik. sekali kau tak tukar pon lagi. hahaha.

Maicher said...

kau tuka la cha. sriyes cool. aku nanti. :p

cha zainol said...

belah. wei bagi sini email kau. jangan buat link link. aku susah. bagi je add kat aku. pelis.

Maicher said...

nak wak gapo ni? haha
mysarah37@yahoo.com

Scarlett O'Hara said...

Ala...yg baru tu lecehlah.Tak suka.