Friday, November 4, 2011

How could you.


*one message received.


Sender     : Ina Mi-Ho
Received : 9:50:43 am
                 04/11/2011


"Kak mp3 ina kne curi..waaa!!"


and I was like,


WHAAAAAAAT????!! (ni dalam hati la. aku reply lain)




Aku sedih sebab aku yang bagi. Eh tak, bukan aku yang bagi mp3 tuh. Aku bagi benda yang gantung kat mp3 tuh. Rujuk gambar dia atas.




Where do you put it? How could people steal it? Blablablablabla.


She told me that her padlock ada something wrong. And the mp3 was in the locker. So yeah, you know what's next. Tyme tuh dia pegi prep malam.


And she only realizes this morning. Tu pon sebab nak pegi charge bateri.


Eh apa semua ni? (gaya dalam drama) Dah la sekolah asrama penuh. Nak kata tak pandai, pandai. Yes, its about moral. Budak² sekarang yang dah takde nilai moral. Argh, tak guna pandai la kalau macam ni hwoi!


I'm stunned. Speechless. Kesian adik aku. 


p/s : Have you experience the feeling when you lost something precious? It's hurt. HURT.


Bui-bui.

7 comments:

NZ Diaz said...

adik pandai, kakak pun pandai la. haha

boleh beli baru, boleh buat baru. biar lah orang tu pinjam sekejap. redhakan je, :D

*kalau aku punya, aku mengamuk sampai roboh asrama tu hahahaha

Maicher said...

banyak bezanya bila sesuatu itu kita beli sendiri dan orang bagi.

tapi beza yang paling gempak gemilang skali adalah,

'perasaan menerima itu. oh, terharunya ada orang bagi'

so kalau beli sendiri, dah takde feeling 'oh terharunya ada orang bagi'

:)

dhiera said...

kesian adik kamu mesti dia sangat sedih. sentimetal value dia tinggi kot.

salam aidiladha dear~

amni azmira said...

yeappp..sangat sedey bila benda kita sayang lost..

Muhamad Zaki Zafir said...

i once lost my 1st hp kt hostel.mmg sedih sgt2,tp dlm setahun lps tu dpt tgkp culprit tu,n dpt balik hp tu.anak org kaya,pelik,kenapa nk mncurik jgk.

Ummi_R❀salici❀us said...

hai budak zaman sekarang...
hati-hati lain kali k :DD

Maicher said...

zaki. that's kinda weird. kaya tapi mencuri? whatever it is, you're lucky though cos dapat balik.