Saturday, May 5, 2012

Fighting!


Few days back, my brother texted me,


"Study is getting harder and harder. *sigh*."


I can feel him. I've been there, done that too. At the age of 16, everything seems so hard. I feel tense, blur, and the list goes on. 


I was kind of, what to reply, what to reply?? At last I ended up replied,


"Keep  holding on."



Kita ni takkan pernah berhenti berasa lelah. Masa sekolah dulu pulun belajar sebab nak score UPSR/PMR/SPM. Pastuh bila dah habes, sambung plak kat kolej/universiti.


Kat universiti, pulun plak nak dapat dean list setiap sem. Bila dah grad, dapatlah degree. Bila dah degree, pikir nak carik keje plak.


Alhamdulillah dah setel bab keje, pikir pasal kawen plak. Carik² utara, timur, selatan barat, pon jumpa lah.


Dah kawen, ada anak plak. Kena pikir camane nak didik anak supaya jadi soleh/solehah pandai bijaksana dan sebagainya.


Then, what's next? Death. Yes. 


See, camtu je cycle kehidupan kita ni. We just have to bear with it. Bear with it a lil bit longer. Because you know,


We're on our way towards eternal relief.
Love,
Maisarah Alloha


p/s: So this is actually what I wanna tell him.




Bui-bui.







9 comments:

syahira yusof said...

love this post mai...

Maicher said...

:)

Faiqah Umaira said...

"When will we ever relax?"

When we enter jannah Insyaallah!

Do u still remember your previous post?Hehe. I love that entry!

Nadhirah Baharuddin said...

hakikat sebenar kehidupan :)

Maicher said...

faiqah. i'm so touched that u still remember about it. :')

Huda Diaz said...

malas gue.

dengan kecekalan dan ketabahan, you'll live. haha

halawah nisa said...

T.T :)

cha zainol said...

dan aku harap dia baca :) kau, elok elok saja bukan?

Maicher said...

cha. aku tak elok elok saje. aku serabut nak kena hafal FPK. T_T