Tuesday, May 15, 2012

I love you.




**********


So today is Naqba Day aite? Eysh wait, I can hear someone ask, Naqba? What is thattttt?


Naqba Day means "Hari Bencana". In case if you don't know (which saya pun baru tau tadi), Palestine dah 63 tahun bawah Israel. Kiranya Hari Naqba ni adalah hari memperingati pengusiran rakyat Palestine from their own country. Yes, their very own country. 


So, that explains la masa pagi² saya bukak facebook, ramai yang default picture nya warna brownish mrownnn crownn gituhh.


Sehingga semalam ni la jumlah yang support campaign ni. Out of 6++ kawan saya.

Yes, we can't change anything pon by just tukar default picture. BUT ONE THING FOR SURE, people will start to notice about what happens (the Hunger Strike) and perhaps all muslim can  give their dua to them. 

Now one question, how many of us yang setiap kali dalam doanya, dia masukkan sekali doa untuk saudara² kita di Palestine, Syria and etc. Kalau ada, *hats off*, I salute you.

Saya sendiri, ni pengakuan ni, jarang doa untuk dorang. Doa secara general tu tak dikira la kan. Yang "dan semua umat Islam yang masih hidup dan yang telah meninggal dunia" Tak, taknak yang tuh. Nak yang bebetul dedicate untuk dorang. 


This is mine. 


So the brown colour is actually the colour of clothing enforced by the Israeli prison service on the Palestinian prisoner. 

Let's change our default picture now to show that we care about them. Let's spread awareness about our brother and sister being prisoned in Israel and currently on Hunger Strike. This is the least that we can do. :'(  

Come on, stop being ignorance. This small lil effort will give big impact yakknow. 

p/s: So whats the connection with the title? No connection at all. Cuba kalau saya letak title Naqba Day, how many of you yang akan bukak post tu. Mungkin takde langsung. But since several of my friend nak tauuuu sangat whos my crush, they might think I would spill the beans here. No way peeps, no way. Nanti saya kawen barulah anda semua tahu. Btw, sorry. :p




Bui-bui.



4 comments:

cIk cUmIe said...

ouh..tak pernah tawu pasal ni. but..on the bright side. i've knew it now. thanks for the info. :)

Maicher said...

clk cumle. my pleasure. :)

Nadhirah Baharuddin said...

baru tau. trimas my for the info :)

cha zainol said...

budak. selamat hari guru :)