Wednesday, January 5, 2011

Kenapa sebenarnya?



Hye semua.

Sejak sampai kampus, baru malam nih aku rasa macam nak tulis something
.
ni merupakan post pertama aku pada taun 2011.
ni jugak merupakan post pertama aku sejak berusia 19 tahun.
ni jugak merupakan post pertama aku sejak berubah status kepada pelajar semester 2.
haha.. dah dah.. mengarut dah ni ;)

herm, tahun baru, semua pon baru.
termasuklah rumate.

ni lah point sebenarnya. aku nak cerita pasal rumate baru aku :)

ikuti perbualan aku pada hari pertama sampai kampus.


kawan:hai mai. rindu lah kat kau!
aku: (senyum) hai!
kawan: eh, kau dapat bilik, blok mana?
aku: B312. luak jelebu.. ko?
kawan: ehhh.. ko satu bilik dengan Tipah (bukan nama sebenar) eh?
aku : aah.
kawan: haha. nasib la ko. siap sedia ar.
aku: erk, asal?
kawan: haha. gud luck! (reaksi nakal)

i was left dumbfounded.
rasa ingin tahu menebal dalam diri.
asal plak aku kene bersiap sedia? argh. zzz
pastuh, tyme angkat-angkat barang, jumpa lagi orang.


kawan: maiiiiii!
aku:oit!
kawan:ko dapat bilik mana?
aku:B312 (ish takde soklan lain ape dorang ni)
kawan: hahahahaha. ngan Tipah?
aku: aah. asal ko gelak?
kawan:takde ape. ko jaga la dia baik-baik eh.
aku: zzz... -.-' (apehal korang nih?)

aku mula rasa tak sedap. beberapa orang yang aku jumpa, suma sroh aku hati-hati lah. jaga-jaga lah. kenapa dengan dia sebenarnya? takde sorang pon nak betau. okayh, takpe takpe.

korang curious tak nak tahu?
dah hampir 3 hari aku ngan dia.takde ape pon. normal jea semua. baik jea budak neh.
haha. dah habis.




bilik aku ^__^


Bui bui.



9 comments:

iKhRam said...

ye ke ni?? bilik anda ke tu?? hahaha..

kalau blok luak jelebu tu.. bley tak nak tnya sket.. kat mana mai blaja sebenarnya..??

pipoq said...

*garu garu kepala yang tak gatal..

apakah maksud yang ingin disampaikan ?
aku pun menjadi tersangat curious..hahaha

.:padie_eyla:. said...

siruis tu bilik kau.?????

maicher said...

kat IPG kampus Raja Melewar, Seremban.

eheyh korang, mana ada laa..
tu pic google jea..
hoho ^__^

kay yea said...

selamat belajar ek..hee

maicher said...

terima kasih.

missamy said...

ak x fhm pe yg ko cuba sampaikan dlm entry ny .
heheh .

Bintang Hati said...

ehem..ehem....sy faham..;)

MAiCHER said...

@amy.
sampai sekarang ak tak tau apa motif kawan-kawan ak cakap macam tu. kiranya apa yang ak nak sampaikan is--> hapebende sebenarnya yang kawan-kawan ak suruh hati-hati? hehe.

@azie.
azie tau eh? :p