Monday, November 26, 2012

What the ah ah?


This post is about boycotting Israel's stuff. 

I had enough and I couldn't stand anymore.



Have you ever heard this "Tak guna korang boycot tak pegi McD je. Habis tu barang lain yang korang guna macam handphone, pc tu semua daripada mana? Bukan Israel?"

Okay listen here my respected mister and misses. Why are you saying things like that?

I used to like your point of view. But not on this one.

Kalau kita support boycott campaign ni,  at least, kita ada jugak effort untuk tolong saudara mara kita kat sana. Kita (yang di bangku persekolahan) ni mampu ke nak bagi duit juta-juta kat Gaza, Palestine? Tak? So dengan tidak beli burger McD kira kita punya tiny effort other than doa untuk dorang. Plus, kalau kita semua jalankan boycott ni semampu kita, tak banyak pun mesti akan affect jugak kat company tuh.

My advice is, kita boycott semampu yang boleh. Kalau dah beli barang elektronik before ni, takkan nak buang plak. Kan before ni kita ignorant. Tak sedar pasal semua ni.

Now, kita dah besar. Dah matang sikit, dah boleh fikir. Yang mana mampu kita buat, kita buat. 


That 'you' yang like this is not me. 


Yang mana taknak boycott, takpa, takpa. Cuma apa yang saya harapkan adalah anda tidak mengepost/mentweet benda yang memperkecilkan usaha orang lain.

Taknak buat sudah. Tak perlu nak make fun of others. 



I like this. Like seriously.

p/s: I might offend someone as I post this post. Therefore, I'm sorry. I just couldn't stand.

Bui-bui.


3 comments:

Anonymous said...

hebatnya hasil tulisan kamu ya! teruskan usaha. kamu pasti berjaya!

iKhRam said...

yahudi ni bijak
dia buat kita rasa bergantung kepada mereka..

jikalau tidak bereprang secara fizikal
dia perangi jiwa kita..

Faiqah Umaira Jamly said...

eh diorang x sedar ke sekecil mana pun usaha kita menolong saudara Islam akan dilihat Allah. Cubalah kalau kita berada di tempat penduduk Gaza sana melihat saudara dia di sini bercakap dgn angkuh macam ni.. Mungkin diorang ingat apa yg diorang ckp post n tweet ni x kan dilihatkan nanti kot..