Wednesday, July 4, 2012

Aku tak pernah lagi bila baca sesebuah buku, sampai rasa nak hadiahkan buku tu kat orang lain.



Aku rasa macam annoying level 9999 buat title post panjang camtuh. Seriously.


Sepanjang aku diberi peluang bernafas hampir 2 abad, ni lah kali pertama, bila aku baca sesebuah buku tu, aku rasa sampai nak hadiahkan buku tu kat orang lain. 


Sebab selama ni aku just suggest je orang baca sesebuah buku afta aku habis baca. Tak sampai tahap nak hadiahkan kat orang. Tapi buku ni, aku rasa nak bagi hadiah kat orang. Aku yang belikan untuk orang. Korang nampak tak sesuatu kat situ?  (note: aku tak dapat comission pape pon buat review ni.)


Apa yang menambahkan lagi kepelikan pada perkara ni, buku tu berkaitan dengan cinta. Wait cinta? Say whottttttt?! Aku tak suka novel cinta woih!


Okay I'm not that type of novel-cinta person ( sebab tu bahasa yang aku guna tak bombastic kot :| ) . Aku tak suka novel cinta. Menyampah cos benda tu bukan betul pon. Rekaan semata-mata yang mana akan membuai perasaan seseorang itu ke dunia fantasi yang sememangnya tidak wujud di alam realiti ni. *Movie is excluded ey in this case, as it doesn't requires you to read. :p


Tapi buku ni. For God sake, you gotta read it. Taktau aku nak bagitahu macam mana kenapa aku beria-ria, bersungguh-sungguh suruh korang baca. 


Thiz iz the book you all!!!!!

Aku sememangnya tak pandai nak bermain kata or picking the right convincing words and stuff. I'm a plain type of people liddat. Takdak seni bahasa. I mean I couldn't play with words. I don't have that ability. So when I say you have to read it, I really mean it. Theres something that you'll get. It would worth your RM 12. Believe me. Chaebal, believe me.

Oh and and, buku ni bukan untuk perempuan je. Untuk semua jantina. Dan untuk semua status jugak. Yang single, in relationship, in engagement, even yang dah kahwin. Tulah yang specialnya buku ni. Haishhh chincha how could I convince you to read this ey?


p/s/s: Kalau aku ada boyfriend, dia akan jadik orang first yang akan aku bagi. But since theres none, aku tengah pikir nak bagi siapa dulu. Hahahaha dah la merepek sampai sini jelah.

Bui-bui!




7 comments:

Anonymous said...

Haha kelakar gila awak ni. =D

Will buy soon! :)

Maicher said...

Yes you should. :)

Aliah Ginger said...

Wah dah baca jugak.I bought it masa dpt baucar buku and I feel the same way mcm mai rasa.Thought of giving this book to my mom pulak.

Faiqah Umaira said...

Thanks for ur suggestion. Will be looking forward to buy it! Btw, I adore fatimah syarha!

Maicher said...

aliah. kannn? so superb aite this book. :)

faiqah. samaa la faiqah! kak mai likes her too! -_^

Salwa said...

Pemilik cintaku..wow. Macam best. insyaAllah I'll look forwrd for it. :D

Huda Diaz said...

bagi buku pada orang? tak ingat, tak ingat ... tak nak ingat. hahaha