Sunday, April 1, 2012

April resolutions.



Wwwwwait. Since when do I have monthly resolutions stuff? Yeah, since 3 seconds ago. :p






So this is basically my resolutions for this month:

  • I want to sleep before 12pm and wake up before dawn. 
  • I want to be master in using chopstick.
  • I want to give something to the one that has delivered me, every 4 April.

That first resolution is actually has been ages. Dah lama berniat nak berbuat demikian. Kadang² jadi, kadang² tak. So yeah, kali ni nak berusaha dengan lebih giat lagi dan nak istiqamah.

The second one, ponn dah lama. Daripada form 3 lagi(if i'm not mistaken). Kat rumah pon dah makin banyak koleksi chopstick. Tapi tulah, bila nak master taktau. Takpe, akan berusaha juga untuk yang ini.

Yang ketiga ni, baru dapat idea from someone yang update blog dia. We actually should celebrate the one that has been carried us for 9 months. Dia yang banyak bersusah payah bawak kita dalam perut. Pastuh bila dah lahir, kena plak layan kerenah yang mengada-ngada. Then bila besar, bleh plak jadik degil. Astaghfirullah, tak worth it langsung apa yang dia buat selama ni kat kita dengan apa yang kita buat kat dia.

So as a symbol of appreciation, instead of asking her to get me something, I would be the one yang akan bagi kat dia. For this time being, my syurga is under her foots. The pleasure of the parents is the pleasure of Allah. ;)

p/s: The 9 in my 19 years is about to topple over 1. If you know what I mean.

Bui-bui.



5 comments:

Huda Diaz said...

yang pertama tu tunggu 22 baru tercapai. hahaha

aku tak ingat umur aku! wow

Maicher said...

zaid. kenapa 22? o.0

Huda Diaz said...

that's when you get married. or are you already married? hahaha
orang dah kawin biasanya lebih teratur hidup dia. XD

Maicher said...

zaid. wahhh. awalnya ko plan nak kawen. kalau aku at least bia la abes degree ni dulu. haha :3

Faiqah Umaira said...

yang nombor dua saya dah master dah kehkehkeh