Sunday, March 4, 2012

:')



I like this pic. 

They're married. Theres nothing wrong for that man to put his arm around that woman's back.

Ini yang belum kawen buat macam tuh. Then upload plak kat facebook dengan harapan orang komen "awhh so sweet."
Please. Don't humiliate yourself.

I feel so geram with some of my friends that think it is alright for them to hold hands with the opposite sex. Ada yang even worse, dia dukung sorang perempuan and upload kat facebook. And yeah, hes my friend and I'm shocked that he did that. Oh btw, dorang dah clash.

They got me thinking. "Do you feel proud that you actually could do that?"

Call me kampung, call me outdated. But I'm 101% against these stuff. 
Kalau pegang anjing boleh lagi samak. Tapi kalau pegang yang bukan muhrim nak samak macam mana???

 I know its the way you lead you life since you was born lagi (erk?). But pretty please, change it. Sempat lagi selagi dunia tak kiamat, selagi nyawa tak dicabut. Lawan sket godaan syaitan tuh. Come one you can do it!

Saya tegur apa yang saya rasa salah. Kalau saya salah you all tegur la saya jugak. Kita kan manusia. Standard la kalau buat salah.

Sorry kalau ada yang butthurt dengan post ni. I trully am sorry. I simply play my role as a servant on this earth so that kalau Allah tanya kat akhirat kenapa tak tegur kawan buat dosa, saya dah ada jawapannya.

Peace no war.

p/s: Aku perasan satu benda. Bila kite guna aku, bunyik cam kasar. So bila nak bagi nasihat guna aku, sangat lah tak sesuai. That explains why I use the word saya.

Bui-bui.



5 comments:

Huda Diaz said...

saya? aku je la. haha
kalau aku komen kat gambar tu "
Bitch please. Don't humiliate yourself." boleh tak?

Maicher said...

kasar noks guna aku. haha

terai lah komen camtuh.
takot boifrengg dia carik kau pastuh kena tibai je. ngaak~

cha zainol said...

terbaek. hahaha. wei pergi blog aku. buat seperti yang tertera. huuu. tolong wei. support sista in law aku. die baru mula. pastu kalau kau bekenan boleh la shopping. heee. nak beli simpan bagi anak aku pon boleh. ngeeee. kalau tak beli pon tape, kau tolong share kat fb. jgn risau, aku takan tau itu kau. hehehe. tq. ily. nnt aku drop email .bubui tc tau.

asliner said...

salam..
maicher!

suke post nie..
pada saya entry berani mati punya..

singgah sini dan rasa nak follow sini..=)

caliph shuriken said...

kita sama laa.. prefer guna saya compare dgn aku, huh...