Monday, October 4, 2010

laptop pon ada jantina?

maicher dapat tau pasal ni dari entry cik tomato.. masa mula2 tak percaya pun.. tapi kalau cuba apa salahnye kan..so maicher pun follow la step2 dibawah..jom usha2~

1) Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad: CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2) Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti). save as = love u.vbs

3) Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u.

4) Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan? (Buka volume sekuat2nye ye)

5) Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya....

So, lepas buat semua step tue..jantina laptop maicher perempuan..bunyinya macam kartun hello kitty tue..miahahaha





p/s:agak-agaknya siape laa ynag discover benda alah ne
h^^

6 comments:

Tomato Gurl's Life said...

wah lappy hello kitty kat sini lagi cantik..hehe..jom kita wat jadi kawan baik ;)

i.am.my said...

haha.rasa-rasanya macam kat suma lappy pon sore prempuan (*__*)

siju said...

xjadi pom..

i.am.my said...

siju : try type betol2.. or maybe tak tuka save to all type of file kot?

maCy said...

i punye aww.. hahaha.. tak2..pompuan. da pna wat. keke

asyfauzan said...

hahahaha..lwak la..
aku pny pmpn..