Tuesday, October 26, 2010

Tak menjadi.

Salam.

Post kali ni maicher nak menceritakan kisah yang telah berlaku beberapa minggu yang lalu. Ceritanya bermula camneh..

Beberapa hari yang lepas adalah ulang tahun bonda maicher. Memandangkan maicher yang berada di perantauan (kira perantauan jugak arh kalo negeri lain-lain kan) pening jugakla nak pikir.. camner la nak bagi hadiah neh..
Pikir punya pikir punya pikir, last-last bergolek la satu idea ni dari planet jupiter..

Korang rase ape maicher bwat.
Mesti korang ingat maicher post jea kan??
Danggg...salah!

Camnih maicher bwat.
Beberapa minggu sebelom befday tu,
maicher blek rumah.sebab minggu tuh jea maicher free.the only week yang takde group discussion and replacement klas.huh
so, time balek tuh, maicher beli la tros..
tyme tuh pon berbulu gak nak pikir..
nak bagi ape laa taon neh..
last2 maicher bagi blouse..
kaler biru kalo tak silap.

adeihh..lupe plak nak amek gamba blouse tuh..takpe la..
pastuh maicher letak cecantik dalam almari dalam bilik maicher.
Okayh, berbalik dengan tajuk post neh..
ape kaitannye dengan tak jadi adelah..

Pagi tuh maicher message arh bonda.
lebih kurang camni la message tu bunyik
"Hepy Befday ibu! nak hadiah? cari dalam almari dalam bilik yang dekat dengan cermin uh."

Herm..lebih kurang camtu la message tu.
maicher pon da ingat2 lupe..

pastuh bonda maicher reply.
"tq,mn? takde pon."

tyme tuh maicher rase...DANG!!!!
tak jumpe la plak..
adoih..
arahan tak lengkap ar.
bonda maicher tak jumpe cos die carik dalam bilik die..



adoihh..memang la sampai bibiler pon tak jumpe..
ape2 pon, die jumpe jugak akhirnya:)
dan die suka akannya!

moral:lenkali bile bagi arahan tu bia lengkap ye ;p

7 comments:

platipus said...

kau sangat sayang mak kau..macam aku..tahniah

Hanis MY said...

ha lawak la comel betul...bagusnyaa wat surprise tuk bonda, anak yg baek ni...salam ziarah n sudi2lah folo me back k...

i.am.my said...

hehe :)

i.am.my said...
This comment has been removed by the author.
mekdonel said...

The real true great blog,

www.fdausamad.blogspot.com

Baca few entries..mesti jadi ketagih!

i'm not kidding..

Ajoey Lalala said...

weyh..blog aku aku tukar...sbb ada org tu stalking aku...nah link aku balik..

http://twistednewworld.blogspot.com/

i.am.my said...

wow wow..ade orang stalk blog ajoey ^__^