Thursday, January 30, 2014

Desire.


Ada satu hari ni, aku tanya adik bongsu aku,

"Adil, tell me one thing that you want most."

In an attempt to be a great sister, I tried to be supportive in every possible way. Tanya soalan macam tu sebab nak offer dia anything that he always wanted so that dia rasa lebih bersemangat dalam belajar. Aku plan nak bagi la apa yang dia nak tu kalau dia memenuhi kriteria kecemerlangan yang aku target kan.

Memang aku dah ready nak spend duit kat dia. Even dia nak benda mahal pon, aku dah bersedia. Hihu

Aku rasa, kita semua, yang mana ada adik ni bertanggungjawab jaga adik-adik kita. Hubungan adik-bradik ni kena mantop. Sebab dorang jelah saudara paling rapat kita atas dunia yang sementara ni.

Kita kena make sure dorang ni always on track. Nak have fun bukan tak boleh, tapi biar solat, study dia cantik. Baru balance kehidupan.  Gittewhhh ^_^

Ok, berbalik kepada pertanyaan aku kat Adil tadi. 

Dia jawab, 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


"I want ibu to live longer. Tu je."



O mak aih. Terus meremang bulu roma aku. Jawapan takde dalam skema otak aku langsung. Aku ingat dia nak gadget ke, Playstation 4 ke, game CD baru ke, jersey ke apa ke. Ya Allah, nak nanges aku rasa time tu.

Adik aku ni baru 9 tahun. Tapi permintaan dia ni tak macam budak 9 tahun. Huhu

Benda yang dia mintak tu diluar kawalan aku, hamba yang hina lagi tiada apa-apa ni. Dalam hati aku, semoga Allah taala panjangkan umur mak ayah aku. 

How could a kid lives in a world where his mom doesn't? That must be hard. :'(

p/s: Teringat Nabi Muhammad s.a.w kehilangan ibunya seawal 6 tahun. Allah... Allah.. :'( Selawat dan salam atas junjungan Nabi Muhammad. Allahummasolli alaMuhammad.



Bui-bui.


2 comments:

Nur Madihah said...

Salam. Nak hadiah tudung bawal rose yg lawa?
http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/01/segmen-saya-nak-tudung-bawal-rose.html

Azhafizah Md Nor said...

Alhamdulillah..bagus adik awak :)