Thursday, September 8, 2011

Hebatnya kau.

Aku tau sepatutnya aku post pasal raya. Memang before ni aku semangat gila nak update.
Tapi banyak sangat benda happens. Aku tengah down sekarang. Like, betul-betul down.

Korang tau, bila takde semangat, nak buat apa pun tak jadi. See betapa essential nya semangat pada aku.

Aku try jugak cari semangat balik. Tapi tak dapat. Kalau dapat pon takkan sama macam masa Form 5. 

Aku salute gila ngan sorang kawan aku. Dulu result dia sama ah ngan aku. Aku B Physics. Dia B Biology. Dia frust sangat tak dapat straight A. Aku frust jugak, tapi tak se frust dia. Maybe sebab aku taknak fly. Dia nak. Sangat nak.

Aku dengan dia rapat. Bagi aku dia saingan yang perlu aku defeat. Kitorang tak sama sekolah pon. Dia SBP. Aku MRSM. Memang banyak beza. Selalu compare sekolah masing-masing. Text ngan dia walaupun selalu merepak, tapi most of the time aku selalu dapat tau benda baru. Means merepek tapi ada certain point yang berfaedah. Camne ntah nak explain kat korang.

Tapi aku dah lama tak contact dia. Last aku text dia masa nak puasa harituh. Tu pun dia reply lambat (seminggu jugakla). Aku rasa, dia focus study. Sebab tuh asyik dapat 4.00. Aku tak terkejut pun. Sebab dia memang pandai.


Aku jeles sebab ko bangkit daripada kegagalan dulu. (gagal ke kalau dapat semua A satu je B dalam SPM). Baguslah kawan. Sebab aku tak. 

Aku bangga dapat kawan cam kau dowh. Dah la selalu tolong parents apa semua. Susah nak cari kawan cam kau dah. Aku tak tau macam mana kau dapat fly pegi Jordan.(sebab haritu kau kata tak dapat JPA). Maybe kau dapat scholar lain kot. Tu pon aku tau sebab tengok kat wall FB ko. Kecewa gila tak bagitau aku pun. Takpe aku husnuzzon. Maybe kau ada sebab tersendiri kot.

Aku type kat sini pon macam kau baca. Takpe, aku tak kesah.

p/s: Aku down sebab tak dapat catch up study je. Dah la final nak dekat. Tapi aku still tak master semua topic. Serious math sem ni susah.(Tapi ada je orang dapat 100 masa kuiz harituh ==')  Actually, tak la down mana pon. Makan domino ok balik lah kot. zzz


MORAL: Bersemangat lah dalam kehidupan! Percayalah. Korang nak buat apa pun jalan bila dah bersemangat. Kalau ada jual semangat kat kedai dalam botol mesti laku.


Banyak-banyak ingat Allah. Bukan tyme susah je. Tyme senang pon la.


Tu je la. Bui-bui.


10 comments:

sofea.rain said...

sabar maicher...
ko tkyh down2 sgt...
kita jd cikgu ni pon sebeb Allah dh rncg yg trbaik bwt kite..
mgkin klw ko jd dentist ke, ade bnde tk baik nk brlaku...
so, skg tenangkan fikiran..
Allah itu sentiasa bersama orang2 yg bersabar...=)

Maicher said...

thanks kawan.
ak ok. biasa la tyme angin down datang.

alhamdulillah.
only in the remembrance of Allah can the heart find peace.

:)

Muhamad Zaki Zafir said...

xpe yg penting jgn rasa inferior.beat dia lps ni.all the best final exam nanti. :)

Maicher said...

thanks kawan-kawan.

:')

Ninie said...

Rindu Maicher, patut la lama x mampir...hoho. Keep climbing ok! Ada masa, tgk link lama Ninie ni ek...sajer kot2 bleh naikkan semangat Maicher semula:

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/07/dont-cry-la-tahzan.html

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/aima-mazlans-slot-im-pink-blogger.html

GOOD LUCK exam..ok!!!

.::: Princess MOMOY :::. said...

Wah... tak sangaka u budak giler super cerdik
uihh... momoy ni malas tahap lelaki yang paling malas dalam kelas.
sekarang nyesal pun tak guna
tapi kerja tetap tak guna degree
kepuasan saja kot ada degree tu
sekarang hanya nak tumpu pada career saja
apa pun jangan lemah semangat yer
gambatte fighting !!

Maicher said...

subhanallah. thanks for all those semangat words. you all never knew how much i appreciate it.

thankyou Allah for sending me such frinds.

:')

Ungu Violet said...

perancangan Allah adalah yg terbaik tuk kita...kita jalani hidup ini seadanya...:)

dhiera said...

good luck dalam apa pun!! study smart ok!!

Zaid Huda said...

sama nasib ler kita. kawa saya dapat pergi Mesir. dia tak beritahu pun. saya dapat tahu dari kawan yang lain. rasa macam-macam masa tu. kecewa, marah, bangga, sedih macam-macam la.
tapi penting sangat ke perasaan kita pada kejayaan kita kalau kita tak buat apa-apa untuk diri sendiri, kan?
:)