Wednesday, July 27, 2011

Happy Birthday, darl.


Dear Bro Musz,
You're officially 39 today. Wish you great health, overloaded prosperity and everlasting happiness. Amin.


Awwwwwww♥



Sheikh Muszaphar Shukor Al-Masrie | Sleep to me is, wasting time.

This awesome guy used to be my source of semangat when I was in secondary school. He's like catalyst that catalyze me. I feel motivated, captivated every time I heard news about him. If you knew his story (cite dia masa kecik), you will have the same thought as mine about him. Every single time he do something, he has high determination and don't easily give up. That's what I like the best about him. BUKAN SEBAB HANDSOME SEMATA-MATA EH. Sebab kalau handsome tapi _____ buat apa kan? :p

My points are, marilah kita berusaha untuk menjadi bijak dan berkebolehan dalam pelbagai bidang macam brader nih. People will fall for it. Macam Nabi kita, Muhammad SAW. :')

p/s: Aku tak minat dia sampai rasa nak kawen pon eh(macam orang tuh). He's to me like a brother je. Beza umur 20 tahun kot.

Ayuh bersemangat!

bui-bui.


14 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

encem... huhu...
nampak macam 20++ jer

Maicher said...

no wonder la ramai orang suka kan.

but to me, looks isn't the main thing.
its the inside. the SPIRIT that he got to succeed. which is bukan semua orang ada.

bukan senang nak jadi angkasawan.
kena undergo banyak phase dengan competitors lain yang hebat hebat.

hmm. how i wish i have this kind of determination too.

p/s:i always feel inspired by orang yang bersemangat. it's not the looks. it's the semangat people! believe me.^^
:)

(haha. banyak plak cakap Mai nih :p)

aiNa yaZiD said...

mempunyai pakej yang lengakp. rupa + education. No wonder, dia menjadi contoh kepada org lain. yang penting semangat kental! (^_^).

Robot | Sakti said...

gua teringin gak nak hensem macam dia.

:)

Maicher said...

@aina.
so trueee. tapi bagi saya, apa yang paling penting -----> SEMANGAT.like, seriously. kalau takde rupa TAPI BERSEMANGAT, semua benda akan jadi senang.orang pun akan rasa inspired dengan seseorang itu.

p/s:saya akan rasa bersemangat bila tengok orang yang bersemangat. So, PENTING UNTUK KITA BERSEMANGAT.^^

@robot.
wehh. kau hensem ke tak hensem, tak kisah bro. kau ada bakat kot. bleh buat header pusing2. hoho. use your bakat to the fullest!

alif haris said...

haa tu dia peminat tegar agkasawan negara :) hehehe

hazwani yusof said...

taapi ada yg obses bukan smgt, sbb dia kacak. takut jumpak org yg obses, kalau obses sbb nak ada smngt mcm dia it's okay. anyway, happy birthday. walaupun dia x baca komen ni :D

Maicher said...

@wani.
buat apa nak impress kat seseorang kalau kacak SEMATA MATA kan?haha . at least, biar ada bakat ke apa lah kann :DD tak kisah la angkasawan ke apa ke.

p/s:saya impress jugak pada mechanic. teror la boleh tau pasal enjin2. (mechanic tak kacak pon)
:)

amiraliyana said...

Sebab kalau handsome tapi _____ buat apa kan? :p

tutt.. apa tu?hehe

mmg.. dia bukan saja kacak tp bijak.. the handsome with brain.. hehe dh jd ayah dah..

Maicher said...

@amira.
haha. isikan tempat kosong dengan apa-apa lah perkataan yangh difikirkasn sesuai. heh heh heh.

yeah, smart people with brain.

amir aizat said...

gmbr baby baru die mne,hehe

Maicher said...

@amir.
haaaaa. tuh kene dalam post laen. hoho

opie.rain said...

ko maseh minat dy eh...min hoo nk ltk mne..=p
btw,dy stillhensem...heee

Maicher said...

@opie.
hak hak hak.
takde minat mana lah.
saje je ni.
min ho di hati :D