Monday, April 29, 2013

A story of a good friend.


I have a friend named Lai Lee Lu.
Shes a Chinese, comes from Sarawak.

The thing that I like about her is, shes kind.

Lai selalu bantu saya dalam pelajaran. Terutamanya dalam subjek Matematik. (sebab Matematik memerlukan kefahaman, tak macam subjek lain. Baca sendiri pon boleh paham). Setiap kali saya tanya dia, dia akan ajar saya sampai saya faham. Kalau saya tak pahampaham jugak, dia akan dengan sabarnya cuba untuk buat saya faham. Dia tak pernah marah. :') Mujurlah saya ni tak bengap sangat. Paham jugak lastlast. 

Plus, shes a very humble person. Shes not a poser. I really hate poser people. One tend to be a poser when shes smart (or she thinks shes smart). So take note on this smarty pants. Eh

She also has a nice handwriting. I like her handwriting. Very neat. I heard that one handwriting portray their attitude? This might be true. Shes a very cool girl. I can see this when she holds the position of vice president of the class back in 2011. Shes so cool. Tak pernah marahmarah pon. (because when once you hold on a position, you tend to get a lot of work, making you stress, making you feel like nak marah all the time). But, shes not. 


Inilah dia Lai yang saya ceritakan. Ni masa foundation year.

No wonder God help her through the way. She got 4.00 flat haritu woots! Because shes kind. Dia tak kedekut ilmu. Terima kasih, Lai. Walaupun saya tau Lai takkan baca ni, saya nak gak publish post ni. Semoga kita kawan sampai bila-bila.

Bui-bui.


3 comments:

marniey zul said...

ckg dulu pun ada ckp, semakin bnyk kita ajar org, smakin bnyk kita faham. shes a good friends. :)

fatinsofia said...

lai memg baik.dia pun selalu aja kite jgk.^^

asliner said...

ilmu tue kan elok di kongsikan. :)
bestnya dapat kawan chinese yang very supportive and kind. sebab sometimes ada chinese yang tak boleh get along dengan kawan malays. but she's different. :)