Sunday, August 21, 2011

I know you love me.


Assalamualaikum and hello people.


I update you guys with this guaranteed-tears-streaming-down-your-cheeks video.
Subhanallah. I cried watching this.





"There are no perfect fathers. But a father will always love perfectly"

We can't expect one to be perfect. That's impossible.We're like puzzles that completed each other. Let's love all the people around us. Unconditionally.


My dad never says that he loves me(message is exceptional cos it require you to type, not to speak).
But somehow, I just know that he loves me.
The English proverb says "Action speaks louder than words"
That's it. I don't need one to say out loud that they love me.
I'll just knew it by the way they treat me.

p/s: I think my dad is shy. Haha. :p

Bui-bui.

24 comments:

Robot | Sakti said...

ayah gua pun macam tu.

dia mungkin susah nak sebut dia sayangkan kita, tapi cara dia jaga kita menunjukkan dia sayangkan kita.

Maicher said...

@robot.
ak rasa kan, most father in this world macam tu. aku faham, bukan ego, tapi malu.

aku pon macam tu ape. aku harap orang sekeliling ak tau ak sayang dorang.

:')

namumora akime said...

My dad never says that he loves me too..
lelaki & ego mmg x dapat dipisahkan..perhaps?

atiffchan said...

Heart wrenching!

Maicher said...

@namumora.
haha. taktau la. tapi saya rasa ayah saya bukan ego, tapi segan.

saya pun macam tu. haha
there's no use if we simply say to others that we love them. SHOW IT. that would be better.
kan?
;)

p/s:lagipun segan pulak kalau orang ttbe cakap syg kita. tak payah cakap. tapi tunjuk. nanti automatik orang tu akan tau.

namumora akime said...

myself as a man, deeply understand it..about our feeling n more..segan kerana malu--->ego..(4 me)

somehow it happen in another world!(dunia cintan)

yes, I know that he loves me n he know that I loves him very much.

so how? "Action speaks louder than words"..dat's it! ;)

p/s: i speak broken english =="

Maicher said...

aigoo~ haha. speechless lah brader.
well, u're a man. u know better.
okok. ^__^

namumora akime said...

huhu..xdela..mgkin beza kt naluri keibuan n kebapaan tu. xpyh dpersoalkan lg kn? btw,tgok x muvi katun "cloudy with a chance of meatball"?d hjung crite 2 ad dtunjukkan..;)

p/s:suke ayat awk ni--->"lagipun segan pulak kalau orang ttbe cakap syg kita. tak payah cakap. tapi tunjuk. nanti automatik orang tu akan tau."

nk tnjuk cmne ea?keh3 :p

emy zulaiha said...

haha i love my father! die selalu je membebel bile emy nak duet..kate xde duet..tapi nnt senyap2 die panggil bagi duet!! hehe emy syg papa.die maybe tak nak tunjuk die sygkan kite kan =)

.fahmi. said...

kebanyakan ayah memang cm tu...
sgt sush nk ucpkan sayang pada anaknya,
tapi sebagai ank, jgn la rsa kecil hti klu ayah tak pernah nak ucapkan sayang...
kita senidiri tahu kan, mana ada ayah/ibu yang tak sayangkan anaknya...

huhuhu

Maicher said...

@namumora
ok, camnih. senang je.

kalau as a father, selalu kanlah tanya anak dia.
ada duit lagi tak? haa.
:p

kalau as a mother, setiap kali anak dia nak balik tu, tanya la, nak makan apa ni? buat la list. nanti ibu ready :) hehe

kalau as a abang, blanje la adik dia.
kalau klua makan,tgk wayang, abg la blanje. hew hew hew
konfem adik dia tau abg dia syg dia. hoho

banyak lagi sbenanya tips untuk show ni.
tapi so far cukup la kot?
;)

p/s:cerita meatball mane eh? yg hujan meatball tu ke?

Maicher said...

@emy.
hmm. ego? malu? haha. as long as they love us. we don't need anything else.
;)

@fahmi.
tak ah. mana ada kecik hati. i think beter this way. maluuu weh kalo ttbe ayh cakap syg.
haha. sy tau sy ntah apa-apa.

=='

namumora akime said...

haha..oke2..

kalo suke/syg kt someone cne plak nk tnjukkan?malu nk luahkan n takut die x suke kt kite plak..haa,cne tuu?..keh3

yep,yg meatball jtuh dri lgit tu..last part kan monyet die letak alat pmbesar suara hati kt bapak die..

Maicher said...

@namumora.
ouh. yg tu. okok. lupa sudah ending dia. haha
banyak soalan cikgu ni eh. :p
kalau minat tapi malu nak cakap. hmm. lagi senang.
suruh parents pegi pinang.
otomatik la that boy/girl tau kita suka dia.

reject tak reject soal kedua. kah kah kah (cakap senang la :p).

namumora akime said...

malu bertanya sosat jalan,heh
amboih, itu mmg kamikaze..huhu

Maicher said...

@namumora.
haha. kidding cikgu. jgn ambik ati.

err kamikaze? haha. blurrr.

namumora akime said...

haha..den ati batu,keh3
org ckp apo pun sempoi jo..heh
igt nak amik jgk ati tu bg kat sape2 yg sudi..keh3

y blurrp?

hanna nanna said...

akak ,abah nana pun sayang tp tak penah nak cakap . ape lagi nak peluk cium . huhuuhuh . =)

Maicher said...

@namumora
apa kaitan dengan kamikaze? tu yg blur. haha

@hanna.
nana. normal je tuh. as long as u know they love you. orite.
;)

Syazwan Che Deraman said...

video nie menyentuh perasaan lelaki yang berhati keras macam saya.hehe

Ninie said...

Hoho...teringat kat abah pas bc post neh.
Kita dh follow awk! =)

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/

namumora akime said...

yela,kamikaze kan "berani mati"
huhu..smgt kamikaze tntera nazi & jepun dulu2

Ema Minami said...

omo..omo...so sad...wut movie is diz...nak tgk full~!!...hukhuk

Maicher said...

@namuora.
ouhhh. haha. orite

@ema.
i dont think it's a movie. iklan insurance thai je nih. thee hee